1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović primio predstavnike Saveza/Udruge bivših političkih uznika i žrtava komunizma u Bosni i Hercegovini

24.8.2006

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović pokazao je veliko razumijevanje za probleme članova Saveza/Udruge bivših političkih uznika i žrtava komunizma u Bosni i Hercegovini dajući im punu podršku da se Prednacrt zakona o pravima bivših političkih zatvorenika nađe što prije u parlamentarnoj proceduri
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović pokazao je veliko razumijevanje za probleme članova Saveza/Udruge bivših političkih uznika i žrtava komunizma u Bosni i Hercegovini dajući im punu podršku da se Prednacrt zakona o pravima bivših političkih zatvorenika nađe što prije u parlamentarnoj proceduri.

Bivši politički zatvorenici u razgovoru s Jovićem, danas u Predsjedništvu BiH, istaknuli su kako su Zakon dali u proceduru 2002. godine. Rekli su da su članovi Evropske asocijacije bivših političkih zatočenika pa iako registrirani još nisu priznati u svojoj zemlji. Dodali su i da je BiH, koja korača prema Evropskoj uniji dužna poštovati ljudska prava. Naveli su «kako je po njihovim spoznajama oko 40.000 ljudi od 1945. do 1991. u Bosni i Hercegovini prošlo zatočeništvo boreći se za demokratiju a danas ih je živih 2731 te da zaslužuju prije svega moralnu ali i svaku drugu satisfakciju.

Razgovarajući s predstavnicima te Udruge Želimirom Crnogorcem, Omerom Behmenom i Zvonimirom Mucićem, Jović je kazao da naše društvo treba biti temeljeno na pravdi i stoga novac, koji se nerijetko navodi kao prepreka za usvajanje Zakona, ne smije biti problem za ispravljanje nepravde koja je učinjena bivšim političkim zatvorenicima.