1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović boravio je u Posušju i prisustvovao svečanom obilježavanju Dana domovinske zahvalnosti u Viru u subotu 05. augusta 2006. godine

7.8.2006

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović prilikom posjeta Općini Posušje , u subotu 05. augusta 2006. godine, razgovarao je s načelnikom te općine Antom Bošnjakom i predsjednikom Općinskog vijeća Nikolom Čuturom

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović prilikom posjeta Općini Posušje , u subotu 05. augusta 2006. godine, razgovarao je s načelnikom te općine Antom Bošnjakom i predsjednikom Općinskog vijeća Nikolom Čuturom.

Razgovarano je o trenutnom stanju u Posušju, aktuelnim problemima, te planovima za budućnost te općine.

«Dajem punu potporu projektima koje su mi izložili načelnik i predsjednik Vijeća, od kojih bi izdvojio izradu prostornog i urbanističkog plana cijele općine, te nove osnovne škole jer je Posušje rijetka općina u BiH koja ima toliko mladog naraštaja», kazao je Jović. Također je dodao da Posušje ima kvalitetnu lokalnu komunikaciju, al da ovome gradu trebaju i magistralne ceste te iskazao uvjerenje da će Posušje biti prepoznato u planovima za BiH za izgradnju takvih cesta, što će s druge strane omogućiti kontakt i razvoj gospodarstva s Republikom Hrvatske.

Nakon sastanka u Posušju hrvatski član Predsjedništva BiH položio je vijenac i zapalio svijeću na spomenik palim braniteljima u Viru kod Posušja. Vijence su u spomen žrtvama borbe za slobodu hrvatskoga naroda položili i predstavnici Općine Posušje, Zapadnohercegovačkog kantona, mještani Vira i predstavnici Udruge poginulih i nestalih.

Ovogodišnju proslavu Dana domovinske zahvalnosti u Viru otvorio je član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, koji u svojemu obraćanju prisutnima kazao, «Najugodnije sam iznenađen spoznajom da ovdje svake godine raste broj pučanstva. Za razliku od drugih sredina ovdje, u gradu Posušju, danas je više od tri tisuće pučkoškolaca i srednjoškolaca. Bez obzira što budućnost bude donosila, doprinosit ću da ovaj kraj, Vir, nema problema s električnom energijom pred Dan domovinske zahvalnosti. Živimo u dvije zemlje i u obje želimo biti jednakopravni i stvoriti ambijent života i suživota sa svima onima koji ovaj prostor s nama dijele». Jović je u svom obraćanju izrazio uvjerenje da ljudi koji su se okupili na današnji dan, imaju zajedništvo koje se ogleda u odavanju poštovanja prema onima kojima smo neizmjerno zahvalni na slobodi koju su nam podarili.

Foto galerija