1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Danske u BiH

28.7.2006

Predsjedavajući Tihić zahvalio se vladi Danske na pomoći u rekonstrukciji i obnovi BiH u iznosu od preko 25 miliona američkih dolara, kao i na prihvatu preko 20.000 bosanskohercegovačkih građana koji žive u Danskoj
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio je danas, u Sarajevu, u oproštajnu posjetu ambasadora Danske u BiH Johannesa Dahla-Hansena.

Predsjedavajući Tihić zahvalio se vladi Danske na pomoći u rekonstrukciji i obnovi BiH u iznosu od preko 25 miliona američkih dolara, kao i na prihvatu preko 20.000 bosanskohercegovačkih građana koji žive u Danskoj.

Naveo je da je Danska uvijek pomagala i pružala podršku BiH na putu ka evroatlanskim integracijama.

Ambasador Dahl-Hansen kazao je da je Danska ponosna na svu pruženu pomoć BiH kako tokom rata, tako i u obnovi zemlje, naročito na projekat koji se implementira 6 godinu zaredom, a radi se o uspostavi mreže civilnog društva, gdje je uključeno dosta mladih ljudi. Ovom prilikom danski ambasador je objasnio da se projekat na početku sastojao od danskih nevladinih organizacija i danskog koordinatira, a danas je to bosanskohercegovačka nevladina organizacija i domaći koordinator na terenu, što smatra velikim uspjehom. Projekat je uspješan i planira se nakon 2008. potpuno predati u ruke domaćim organima.

Ambasador je spomenuo i danski projekat podrške lokalnom privrednom razvoju (radi se o cifri od oko 10 miliona eura) koji će trajati 4 godine, a koncentrisan je na mala i srednja preduzeća, koji čeka implementaciju.

Također, spomenuto je da će Danska izdvojiti 650 hiljada eura za NATO-ov program zbrinjavanja demobilisanih vojnika.

Ambasador Danske u BiH Johannes Dahl-Hansen ocijenio je kako je u 5 godina njegove diplomatske misije u BiH učinjeno dosta na polju reformi i napretka. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić poželio je ambasadoru Johannesu Dahl-Hansenu puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.