Saopćenja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Narodne Republike Kine Ji Pingom

2.7.2020

Srpski član Predsjedništva BiH Dodik i ambasador Kine Ji Ping saglasili su se da postoje dobri odnosi između BiH i Narodne Republike Kine koji se već duže vremena grade na međusobnom povjerenju.

Ambasador Kine prenio je srpskom članu Predsjedništva BiH još jednom zahvalnost predsjednika Kine Xi Jinpinga na podršci suverenitetu Kine po pitanju Hong Konga.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio se Kini i njenom predsjedniku na pomoći koju je ova država pružila Republici Srpskoj i BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa i solidarnosti koju su pokazali.

Na sastanku je bilo govora i o kineskim projektima u Republici Srpskoj na izgradnji bolnice u Doboju, autoputu Banja Luka-Prijedor te Doboj-Vukosavlje, kao i hidroelektrane Dabar. Bilo je govora i o unapređenju saradnje između Republike Srpske i Kine u zdravstvu, te iskazana spremnost na proširenju saradnje na svim nivoima.