Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primio delegaciju Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine

21.6.2024

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Sulejmanom Vranjem, dopredsjednikom Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Muhamedom Sadikovićem, članom Upravnog odbora Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Avdijom Šabanovićem, te predsjednikom Udruženja boraca Patriotske lige Kantona Sarajevo Enverom Čičkom.

Tokom sastanka, dr. Denisu Bećiroviću uručena je Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine za državničko liderstvo i izuzetan doprinos na očuvanju i međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercegovine. Prethodno je na sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine odlučeno da se najviše odlikovanje ovog udruženja dodijeli predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću. Predstavnici Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine naglasili su da je dr. Bećirović prva osoba kojoj je dodijeljena Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine iskazali su punu podršku političkom i diplomatskom djelovanju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, s ciljem zaštite nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Također, tokom sastanka je razgovarano o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i putu naše zemlje ka punopravnom članstvu u EU i NATO-u. Sagovornici su ukazali na važnu ulogu Patriotske lige i Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Istaknuta je važnost procesa učvršćivanja mira, sigurnosti i stabilnosti u Bosni Hercegovini, kao preduslova za dalji razvoj države te nastavak evropskih i euroatlantskih integracijskih procesa.