Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primio akreditivno pismo ambasadora Suverenog malteškog viteškog reda u Bosni i Hercegovini Silvana Pedrolla

20.6.2024

Tokom svečane ceremonije predaje akreditivnog pisma novoimenovanog ambasadora Suverenog malteškog viteškog reda Silvana Pedrolla, konstatovano je da su bilateralni odnosi dobri i prijateljski. Izraženo je uvjerenje da će se u narednom periodu stvoriti veće mogućnosti za nastavak i unapređenje saradnje na diplomatskom i humanitarnom planu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović istakao je važnost humanitarnog rada i angažmana Suverenog malteškog viteškog reda u pružanju pomoći bolesnim, siromašnim i nezbrinutim kategorijama društva u kriznim područjima.

Dr. Bećirović je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji i pomoći Suverenog malteškog viteškog reda Bosni i Hercegovini, naročito u ratnom i poslijeratnom periodu. Iskazan je interes za nastavak pružanja humanitarne pomoći svima u Bosni i Hercegovini kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je poželio uspješan rad i angažman u humanitarnoj misiji ambasadora Suverenog malteškog viteškog reda Silvana Pedrolla u Bosni i Hercegovini.