Saopćenja

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravi u posjeti Grčkoj, u okviru koje je danas u Solunu prisustvovala Regionalnom molitvenom doručku Jugoistočne Evrope

18.5.2024

Tokom obraćanja na ovom skupu srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je ukazala na turbulentne globalne okolnosti i aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, kao i na važnost korištenja diplomatskih metoda u cilju njihovog prevazilaženja.

Naglasila je da se put ka pronalaženju zajedničkog jezika i prevazilaženju svih izazova, kako životnih tako i općih, sastoji od tolerancije, uzajamnog razumijevanja i spremnosti da probleme sagledamo iz više perspektiva. 

Ovom prilikom srpski član Predsjedništva BiH Cvijanović je izrazila zadovoljstvo učešćem na ovogodišnjem Regionalnom molitvenom doručku u Solunu. 

Podsjetila je da ovo okupljanje potvrđuje želju prisutnih da čine dobro u svijetu i sopstvenim zajednicama, kao i ujedinjenost u vjeri i milosrđu koja nadilazi sve razlike. 

Ovom tradicionalnom regionalnom okupljanju prisustvovali su aktuelni i bivši predstavnici vlasti političkog i društvenog života Grčke, zemalja regije i Sjedinjenih Američkih Država.

4 FOTO GALERIJA