Saopćenja

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastali su se danas u Banjoj Luci sa potpredsjednikom Vlade Republike Srbije i ministrom odbrane Milošem Vučevićem, koji je i mandatar za sastav nove Vlade Srbije

24.4.2024

Tokom sastanka razgovarano je o važnim unutrašnjim i regionalnim političkim temama, sa posebnim akcentom na aktuelne izazove i pritiske sa kojima se suočavaju Srpska i Srbija.

U tom kontekstu posebno je naglašena važnost zajedničkog angažmana, s ciljem očuvanja vitalnih nacionalnih i državnih interesa, kao i daljnjeg jačanja uspješne saradnje Srbije i Republike Srpske u svim oblastima. 

Sagovornici su posebno istaknuli značaj predstojećeg Vaskršnjeg sabora na kojem će biti razmatrana sva relevantna pitanja koja su od značaja za interese Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda. 

Srpski član PBiH Cvijanović je ovom prilikom upoznala sagovornika s jučerašnjom vanrednom sjednicom Predsjedništva BiH, izrazivši još jednom protivljenje članstvu samoproglašenog "Kosova" u Vijeću Evrope, te istaknuvši da u okviru Predsjedništva BiH ne postoji konsenzus o ovom pitanju. 

Srpski član Predsjedništva BiH informirala je ministra Vučevića o jednostranom i nelegalnom djelovanju bošnjačkih predstavnika u zajedničkim institucijama u pogledu iniciranja rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim narodima, kao i do sada poduzetim političkim i pravnim aktivnostima protiv odgovornih lica.

 

 

 

2 FOTO GALERIJA