Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović klanjao je bajram-namaz u džamiji Sinan-bega Boljanića

10.4.2024

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović klanjao je bajram-namaz u džamiji Sinan-bega Boljanića u Čajniču. Ovo je prvi bajram-namaz koji je klanjan u ovoj džamiji nakon 32 godine. Nakon obavljenog bajram-namaza, dr. Bećirović je čestitao Ramazanski bajram muslimanima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Dr. Denis Bećirović je tokom razgovora s povratnicima nakon bajram-namaza istaknuo važnost bajramskih okupljanja za jačanje međusobnog razumijevanja, te očuvanja bogate tradicije i običaja muslimana u Bosni i Hercegovini. Posebno je naglasio značaj povratničkih zajednica u rubnim područjima naše domovine i pozvao na solidariziranje s njima.

Građanima je poželio da bajramske blagdane provedu u miru i radosti, u toplini svojih domova, s porodicom, prijateljima i susjedima.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je istaknuo da je posjetom Čajniču između ostalog, želio iskazati poštovanje povratničkoj zajednici i dati punu podršku u borbi za slobodnu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu, zemlju jednakih prava za sve njene građane.

 

 

 

3 FOTO GALERIJA