Saopćenja

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić bio je domaćin mališanima vrtića „Lastavica“ u sklopu obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva u zgradi Predsjedništva BiH

5.4.2024

Ova posjeta bila je prilika za djecu da otkriju svijet politike i diplomatije, te da se upoznaju s radom najvišeg političkog tijela zemlje. Mališani su također imali priliku boraviti u unutrašnjosti zgrade Predsjedništva BiH, obići prostorije u kojima se donose važne odluke za budućnost Bosne i Hercegovine, a u kojima borave svi predsjednici i važni gosti koji posjećuju našu zemlju.

Član PBiH Komšić rado je odgovarao na interesantna dječija pitanja o tome kako se postaje predsjednik, koje su obaveze predsjednika države, naglašavajući važnost obrazovanja, poštovanja različitosti i rada za dobrobit zajednice.

Kako bi zahvalili na gostoprimstvu i mogućnosti da posjete ovu značajnu instituciju Bosne i Hercegovine, djeca su zajedno s odgajateljima pripremila posebnu pjesmu koju su izveli članu Predsjedništva BiH Komšiću, te su mu poklonila i sliku koju su sama nacrtala, simbolično prikazujući saradnju i prijateljstvo. 

Ovaj gest je dodatno ojačao veze između najmlađih i državnih institucija, ističući važnost obrazovanja i kulture u izgradnji bolje budućnosti.

 

7 FOTO GALERIJA