Saopćenja

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Bakuu sa predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Aliyevim

14.3.2024

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim globalnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama, u kontekstu ovogodišnjeg Global Baku Foruma, čija osnovna tema je „Kako popraviti napukli svijet“.

Posebno je naglašen značaj revitalizacije uloge diplomatije i dijaloga, sa ciljem prevazilaženja trenutnih izazova sa kojima se suočava svijet. 

Ovom prilikom, srpski član PBiH Cvijanović i predsjednik Azerbejdžana Aliyev su izrazili zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa dvije strane, kao i opredijeljenost ka daljem jačanju veza u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa. Istaknuto je da postoji ogroman potencijal za unapređenje saradnje u domenu energetike, poljoprivrede, turizma. 

Tokom sastanka, srpski član Predsjedništva BiH upoznala je sagovornika o aktuelnim političkim temama u BiH, ukazavši na pogubnost stranog intervencionizma i neophodnost dijaloga domaćih predstavnika svih konstitutivnih naroda.

3 FOTO GALERIJA