Saopćenja

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović uputio je čestitku premijeru Kraljevine Švedske Ulfu Kristerssonu nakon što je Kraljevina Švedska i formalno postala 32. članica NATO saveza.

9.3.2024

„Vaša Ekselencijo, Zadovoljstvo mi je uputiti Vam srdačne čestitke povodom prijema Kraljevine Švedske u punopravno članstvo NATO saveza.

Članstvo Kraljevine Švedske u NATO savezu doprinijet će očuvanju sigurnosti i stabilnosti u Evropi i ojačati međusobnu saradnju zemalja članica u prevazilaženjugeopolitičkih izazova. 

 

U težnji da postane punopravna članica NATO saveza, Bosna i Hercegovina će nastaviti graditi čvrste odnose sa svim partnerskim zemljama i doprinositi jačanju sigurnosti u jugoistočnoj Evropi. Nadam se da će Bosna i Hercegovina postati 33. članica NATO-a.

 

U uvjerenju da ćemo nastaviti razvijati saradnju  u svim oblastima od zajedničkog interesa i na opću dobrobit dvije zemlje, primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog ličnog poštovanja“ - navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića.