Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu Sayyida Nazara Al Julanda Majida Alsaida

21.2.2024

Na početku susreta, ambasador Omana prenio je pozdrave Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Njegovog Veličanstva sultana Haithama Bin Tariq Bin Taimur Al Saida.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Bosne i Hercegovine i Omana veoma dobri i prijateljski. Istaknuta je potreba za unapređenjem bilateralne saradnje, s posebnim akcentom na ekonomsku saradnju i regulisanje odnosa kroz razne sporazume od značaja za sve naše građane.

Predsjedavajući Komšić kazao je kako bi za Bosnu i Hercegovinu od velikog značaja bilo unaprijediti saradnju sa Omanom i na multilateralnom nivou, s obzirom da je Oman važna zemlja koja baštini ugled u regiji Zaljeva zbog svoje ekonomske i političke stabilnosti, ali i svog odnosa sa afričkim, azijskim, evropskim i drugim zapadnim partnerima.

Ambasador Omana poželio je napredak i uspjeh Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji, izrazivši neupitnu podršku Omana našoj zemlji i želju za daljim unapređenjem bilateralnih odnosa naše dvije zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Rimu Sayyidu Nazaru Al Julandu Majidu Alsaidu.

2 FOTO GALERIJA