Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Malte za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Valletti, Lina Bianca

6.9.2024

Na ceremoniji predaje akreditivnog pisma novoimenovanog ambasadora Republike Malte za Bosnu i Hercegovinu Lina Bianca konstatovano je da Bosna i Hercegovina i Republika Malta imaju dobre i prijateljske odnose.

Izražena je želja da dvije države u narednom periodu dodatno ojačaju i unaprijede sve oblike saradnje, a posebno ekonomsku, za šta postoje velike mogućnosti. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović istakao je da Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal za razvoj turizma i u tom kontekstu predložio da dvije države potpišu sporazum o saradnji u toj oblasti, ali i obrazovanju, te drugim oblastima.       

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović zahvalio je Republici Malti zbog podrške Bosni i Hercegovini na njenom evropskom i evroatlantskom putu. Posebno je ukazao na podršku Republike Malte da Evropsko vijeće donese odluku o otpočinjanju pregovora Bosne i Hercegovine sa EU.   

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Republike Malte za Bosnu i Hercegovinu Linu Biancu. 

5 FOTO GALERIJA