Saopćenja

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je promociji filma „Kiss the future“, u zgradi Kapitol, sjedištu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Washingtonu, koju je organizovala Ambasada BiH u SAD-u, uz sponzorstvo zastupnice Kongresa Ann Wagner

26.6.2024

Promocija filma okupila je brojne predstavnike Kongresa, diplomatske predstavnike, članove međunarodne zajednice i državljane BiH koji žive širom SAD-a. Član Predsjedništva BiH Komšić zahvalio se zastupnicima Kongresa Ann Wagner i Tomu Suozziju, te svima koji su podržali organizaciju ove promocije, istakavši da je od velikog značaja, kako za jačanje bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i SAD-a, tako i za promociju mira, razumijevanja i pomirenja.

Zastupnici Wagner i Suozzi poslali su poruke podrške Bosni i Hercegovini, naglasivši kontinuiranu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država stabilnosti i napretku BiH, te potvrdivši snažnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Član PBiH Komšić narednih dana boravit će u Washingtonu, gdje će imati sastanke sa zvaničnicima State Departmenta i predstavnicima energetskog sektora.

6 FOTO GALERIJA