Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primio akreditivno pismo ambasadora Republike Sudan za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Ankari, Nadira Yousifa Eltayeba

20.6.2024

Na svečanoj ceremoniji predaje akreditivnog pisma, naglašeno je da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri, ali da postoji prostor za unapređenje saradnje. Dr. Bećirović je istakao da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena tradicionalnom i iskrenom prijateljstvu prema Sudanu i svim zemljama afričkog kontinenta. Iskazan je obostrani interes za unapređenje odnosa i proširenje bilateralne saradnje dvije prijateljske zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je izrazio nadu da će doći do skore stabilizacije prilika u Sudanu i da će ova prijateljska zemlja, bogata prirodnim resursima, nastaviti putem ekonomskog i društvenog napretka. Dr. Bećirović je ponovio stav i opredijeljenost Bosne i Hercegovine ka razrješenju svih konfliktnih situacija i postizanju trajnog, pravednog i održivog mira, kako na afričkom kontinentu, tako i u ostatku svijeta.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović izrazio je podršku novoimenovanom ambasadoru Republike Sudan Nadiru Yousifu Eltayebu i poželio uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini.