Govori

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao obilježavanju 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH

19.12.2022

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, povodom obilježavanja 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH, položio je cvijeće na Spomen-obilježje svojih poginulih saboraca ispred Općine Novi Grad Sarajevo, te prisustvovao programu obilježavanja godišnjice u Multimedijalnom centru Općine Novi Grad Sarajevo.
Član PBiH Željko Komšić, kao pripadnik 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH, obratio se prigodnim govorom.

"Rat ostavlja trajne posljedice na sve nas koji smo to prošli. To će ostaviti trag od kojeg niko, i da hoće, ne može pobjeći, ali sam ponosan na sve to, iako je bilo teško i krvavo. Ponosan sam na taj period života i da se čovjek nađe u istoj situaciji, ponovo bih isto postupio.

Uvijek ću se sjećati onih koji su svoj život, dijelove tijela i zdravlje dali za domovinu u najtežim njenim trenucima, tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine. Bilo bi nemoralno zaboraviti sve one koji su učestvovali u ratu, a to bi trebalo ostaviti i za buduće generacije, jer je ljudski da se sjećaju tih ljudi i znaju koliku je žrtvu trebalo podnijeti u ratu da se odbrani BiH.

Naša borba je bila veličanstvena, jer su pripadnici Armije, ali i MUP-a Republike BiH, počeli ni od čega i u ratnim dejstvima formirali su organizovanu oružanu silu Armiju BiH. koja je bila spremna da izvrši najkomplikovanije borbene operacije.

Polaganjem cvijeća na Spomen-obilježje odali smo im danas počast. Sjećat ćemo ih se vječno“.

7 FOTO GALERIJA