1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić nazočio otvaranju spomen-obilježja šehidima i poginulim braniocima općine Visoko

Spomen-obilježje predstavlja ne samo znak sjećanja i priznanja šehidima i poginulim borcima, već nas upozorava da zlo koje se dogodilo ne smijemo nikada zaboraviti, rekao je ovom prigodom član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić
 Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić nazočio je danas u Visokom otvaranju spomen-obilježja šehidima i poginulim braniocima općine Visoko, kojom prigodom je  položio vijenac na spomen-obilježje i obratio se zvanicama.

Spomen-obilježje predstavlja ne samo znak sjećanja i priznanja šehidima i poginulim braniocima, već nas upozorava da zlo koje se dogodilo ne smijemo nikada zaboraviti, rekao je ovom prigodom član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.

Također je naveo da je Bosna i Hercegovina na dobrom putu, sve jača i bez ozbiljnih političkih snaga unutar i izvan Bosne i Hercegovine koje mogu ugroziti njen teritorijalni integritet i suverenitet.

Tijekom današnjega dana u Visokom je otkrivena i spomen-ploča i naziv ulice prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića. Spomen ploču otkrili su član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i Bakir Izetbegović, sin rahmetli Alije Izetbegovića.

Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić obišao je i spomen sobu šehida i poginulih branioca općine Visoko.

 foto galerija

 govor