1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Priopćenje za javnost iz ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH Borislava Paravca

Stanje, posebno u RS, nakon ovih mjera i zahtjeva je dodatno iskomplikovano i biće neophodno izvršiti ozbiljnu analizu kako trenutačne situacije, tako i procijeniti rasplet krize u neposrednoj budućnosti
 Najnovije mjere koje je prema jednom broju lica izrekao Visoki predstavnik u Bih, gospodin Paddy Ashdown, te njegovi zahtjevi prema Republici Srpskoj, nisu neočekivani i predstavljaju novi oblik pritiska i uvjeta rješavanja određenih problema, prije svega problema suradnje s Haškim tribunalom. Mjere i zahtjevi su veoma ozbiljni i upozoravajući i mogu imati dalekosežne posljedice po Republiku Srpsku i Daytonsku BiH.

I mjere američke administracije prema rukovodstvu SDS-e i PDP-a, također, su upozoravajuće i mogu proizvesti ozbiljne posljedice, bez obzira što se odnose na rukovodioce političkih stranaka.

Stanje, posebno u RS, nakon ovih mjera i zahtjeva je dodatno iskomplikovano i biće neophodno izvršiti ozbiljnu analizu kako trenutačne situacije, tako i procijeniti rasplet krize u neposrednoj budućnosti.

Prema nekim mjerama i njihovim posljedicama, koje se mogu odraziti na funkcioniranje države, svoj stav iskazaće i Predsjedništvo BiH.