1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedništvo BiH i OHR potpisali Sporazum o osnivanju Ureda registrara Suda BiH

Registrar omogućava efikasno i nezavisno pravosuđe i za najteža kaznena djela, kao što su slučajevi ratnih zločina i organiziranog kriminala
 Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown potpisali su u Sarajevu u ime međunarodne zajednice i kolektivnog šefa države Sporazum o uspostavi Ureda registrara Odsjeka I. za ratne zločine i Odsjeka II. za organizirani kriminalitet, kriminalitet u gospodarstvu i korupciju Kaznenog i Prizivnog odjela Suda BiH kao i Posebnog odjela za ratne zločine, te Posebnog odjela za organizirani kriminalitet, kriminalitet u gospodarstvu i korupciju Tužiteljstva BiH.

Registrar omogućava efikasno i nezavisno pravosuđe i za najteža kaznena djela, kao što su slučajevi ratnih zločina i organiziranog kriminala. Njime su stvorene protpostavke za prihvatanje ustupljenih predmeta Haškog tribunala, čime ćemo olakšati procesuiranje nekoliko stotina slučajeva za koje je Tribunal dao saglasnost A reda, kazao je Tihić.

Visoki predstavnik je istaknuo da su Sud BiH i SIPA dva ključna stupa na kojima počiva sustav vladavine prava.

Također je naglasio da je uspostavom Ureda registrara BiH prva u regiji uspostavila kapacitete za procesuiranje i suđenje ratnim zločincima, što dokazuje odlučnost naše države da se suoči s problemom ratnih zločina i surađuje s Haškim tribunalom te da riješi problem organiziranog kriminala.

 foto galerija