Telegrami, čestitke i zahvale

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović uputio je saučešće povodom smrti profesora emeritusa Esada Zgodića, dugogodišnjeg profesora Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu

5.1.2024

„Poštovana porodico Zgodić, duboko me potresla vijest o smrti uvaženog profesora emeritusa Esada Zgodića.
Njegov odlazak ostavlja veliku prazninu u akademskoj zajednici i cijelom bosanskohercegovačkom društvu. Profesor Esad Zgodić dao je neprocjenjiv doprinos nauci, o čemu svjedoči ogroman naučno-istraživački opus koji ostaje iza njega. Ostat će upamćen kao autor brojnih knjiga, značajnog broja naučnih, stručnih i publicističkih radova.

Profesor Esad Zgodić bio je izuzetno predan, vrstan i beskompromisan istraživač, veoma cijenjen naučnik u akademskoj zajednici i poštovan među kolegama i studentima brojnih generacija, kojima je nesebično prenosio znanje.

Profesor Zgodić je istinski primjer angažiranog intelektualca i njegova smrt je veliki i nenadoknadiv gubitak za Bosnu i Hercegovinu. Bio je dobar i inspirativan čovjek. Njegova beskrajna mudrost i prijateljstvo zauvijek će ostati urezani u mom sjećanju.

Porodici, prijateljima i svima koji su imali čast i privilegiju poznavati uvaženog profesora emeritusa Esada Zgodića upućujem iskreno saučešće“.