Telegrami, čestitke i zahvale

Novogodišnja poruka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića

31.12.2023

Poštovani Bosanci i Hercegovci, uoči dolaska Nove godine želim vam uputiti najtoplije i najiskrenije želje za blagostanjem, srećom i uspjehom.

Pri kraju smo jednog izazovnog perioda, perioda koji je na svjetskoj sceni obilježen događajima za koje nismo vjerovali da se mogu ponoviti. Ideologija fašizma, podjele i ratovi, koji su rezultirali velikim brojem nevinih žrtava, čine svjetsku svakodnevnicu. Nažalost, sve ukazuje na to da period koji je pred nama također neće biti lak.

Bez obzira na sve izazove sa kojima se i mi u Bosni i Hercegovini susrećemo, te na refleksiju svjetskih dešavanja na okruženje u kojem živimo, vjerujem u našu snagu i zajedništvo koje nas je uvijek izdiglo iz teških trenutaka. Ujedinjeni kao jedna zajednica možemo prevazići sve izazove i ostvariti svoje ciljeve. To smo dokazali više puta.

Dragi građani, ne zaboravite da je upravo snaga zajedništva iznad svih prepreka. Ohrabrujem vas da podržite jedni druge, da njegujemo međusobno razumijevanje i solidarnost. Neka optimizam bude naš vodič, a solidarnost naše oružje. Uspjehe koje postignemo kao zajednica našu domovinu i svakog člana našeg društva činit će jačim.

Budimo zahvalni na svakom trenutku. Nova godina neka bude vrijeme za nove početke, da ostavimo iza nas sve što nas tišti, da krenemo naprijed hrabro.

Želim vam, dragi Bosanci i Hercegovci, obilje zdravlja, ljubavi, radosti i mira u vašim domovima, te da nova 2024. godina našem društvu donese nadu, pozitivne promjene, prosperitet i bolje prilike za sve.