Telegrami, čestitke i zahvale

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka svim pripadnicima i komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću

10.5.2024

Poštovani, povodom Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, upućujem Vam srdačne čestitke.

Na ovaj dan, sa ponosom i poštovanjem, sjećamo se svih slavnih pobjeda Vojske Republike Srpske u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i 23 hiljade poginulih boraca, koji su svoje živote položili na oltar Republike Srpske, braneći  vjekovna ognjišta, slobodu i svoj narod.

Trajna dužnost svih nas je da čuvamo sjećanje na njihovu žrtvu i svih junaka koji su stali u odbranu Republike Srpske, kao najveću tekovinu i garanciju našeg opstanka, stabilnosti i budućnosti.

U uvjerenju da će Treći pješadijski (Republika Srpska) puk nastaviti da čuva naslijeđe i identitet hrabre i časne Vojske Republike Srpske, srdačno Vas pozdravljam.