Telegrami, čestitke i zahvale

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila čestitku borcima Republike Srpske povodom Dana boraca Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka

13.2.2024

„Obilježavanje Dana boraca i Prvog srpskog ustanka prilika je da se s posebnim pijetetom, poštovanjem i zahvalnošću sjetimo svih heroja koji su se kroz historiju branili svoja vjekovna ognjišta, kako bi opstali i ostali.

Tako je bilo i u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kada su svi do jednog i borci i komandanti, vođeni idealima slobode, pravde i ravnopravnosti, odlučno i hrabro stali u odbranu svog naroda, nacionalnog identiteta i Republike Srpske.

Na tom oslobodilačkom i slobodarskom putu, mnogi srpski junaci dali su najvrednije što su imali, živote i dijelove tijela.

Njihova nesebična žrtva trajno nas obavezuje da branimo i jačamo najveću tekovinu Odbrambeno-otadžbinskog rata i svetinju, Republiku Srpsku, a porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima osiguramo što bolji status u društvu.

U uvjerenju da ćemo, okupljeni oko Republike Srpske i njenih interesa, biti jedinstveni, srdačno vas pozdravljam i još jednom čestitam ovaj veliki dan“.