Telegrami, čestitke i zahvale

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je čestitku povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

1.12.2023

„S poštovanjem, svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 18. godišnjice i Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Oružane snage BiH predstavljaju jednu od ključnih državnih institucija i primjer uspješne reforme u našoj domovini. Svi zajedno možemo biti ponosni na profesionalna postignuća pripadnika Oružanih snaga BiH.

Jedan od glavnih ciljeva Oružanih snaga BiH je osiguranje suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti, političke nezavisnosti i međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine.

Tokom proteklih godina, pripadnici Oružanih snaga BiH pokazali su izuzetnu profesionalnost i sposobnost u izvršavanju svojih zadataka, bilo da je riječ o sudjelovanju u međunarodnim mirovnim misijama, podršci civilnim institucijama ili odgovoru na prirodne katastrofe u našoj zemlji i inostranstvu.

Požrtvovanost, hrabrost i predanost pripadnika Oružanih snaga BiH zaslužuju najvišu pohvalu. Uvjeren sam da će Oružane snage BiH nastaviti s uspješnim obavljanjem svojih dužnosti i zadataka, te i dalje biti simbol napretka i zajedništva.

Svim pripadnicima Oružanih snaga BiH želim sreću i uspjeh u budućem radu“, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović.