Telegrami, čestitke i zahvale

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku rektoru Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr. Radoslavu Gajaninu

7.11.2023

„Povodom 48 godina postojanja i rada Univerziteta u Banjoj Luci, Vama, dekanima, nastavno-naučnom kadru, studentima i svim zaposlenima, upućujem najiskrenije čestitke.

Kroz zavidne godine postojanja, Banjalučki univerzitet, sa šesnaest fakulteta, Akademijom umjetnosti i Institutom za genetičke resurse, dokazao je svoje vrijednosti, koje potvrđuje značajan broj stručnjaka iz različitih oblasti, koji mogu da odgovore izazovima današnjice i savremenih tokova.

Vodeća republička visokoškolska obrazovna institucija, sa najdužom tradicijom u obrazovanju akademskog kadra na ovim prostorima, iznjedrila je u proteklim decenijama generacije mladih ljudi koji predstavljaju intelektualni kapital Republike Srpske i garant njenog opstanka.

U uvjerenju da će Univerzitet u Banjoj Luci i u narednim godinama, kroz tijesnu saradnju sa institucijama Republike Srpske i entuzijazam svih zaposlenih, bilježiti još bolje rezultate, unapređivati svoj kvalitet i kapacitet, srdačno Vas pozdravljam“.