Telegrami, čestitke i zahvale

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, svim pripadnicima ovog puka i nekadašnjim borcima Vojske Republike Srpske

27.6.2023

„Povodom krsne slave Vojske Republike Srpske, upućujem vam najiskrenije čestitke, sa željom da svaki naredni Vidovdan obilježavate u još boljoj, snažnijoj i prosperitetnijoj Republici Srpskoj.

Vojska Republike Srpske, čiju tradiciju s ponosom baštini Treći pješadijski puk,  dala je ključni doprinos u očuvanju srpskog naroda i odbrani prava da ostane i opstane na svojim ognjištima.

Vidovdan, kao jedan od najvećih i najsvetijih praznika srpskog naroda, obavezuje da sa velikom zahvalnošću i poštovanjem čuvamo uspomenu na sve borce koji su za slobodu položili živote i dali dijelove tijela.

Uloga Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka je da čuva od zaborava svijetlu tradiciju naše vojske i da, posvećen miru i  stabilnosti, odgovori na sve profesionalne izazove”, navodi se u čestitki srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.