Telegrami, čestitke i zahvale

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske, uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske

11.5.2023

“Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske.

Nastala iz potrebe da se zaštiti sopstveni narod u proteklom ratu, a bez čije žrtve, patriotizma  i herojstva danas ne bi bilo Republike Srpske, Vojska Republike Srpske predstavlja jedan od simbola identiteta srpskog naroda.

Obilježavajući ovaj značajan historijski datum, prilika je da se podsjetimo na njen častan put i njene pripadnike koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali svoje živote i dijelove tijela, da bismo danas živjeli u miru i slobodnoj Republici Srpskoj.

Uvjerena sam da će Treći pješadijski (Republika Srpska) puk, s ponosom i poštovanjem, nastaviti da njeguje vrijednosti i tradiciju Vojske Republike Srpske, posvećen miru i stabilnosti“, navodi se u čestitki  srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.