Telegrami, čestitke i zahvale

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je novinarima i svim zaposlenima u medijima 3. maj – Međunarodni dan slobode medija

2.5.2023

„Povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, upućujem vam srdačne čestitke, sa željom da ostanete na putu savjesnog i nepristrasnog izvještavanja, u službi istine i svih građana.

Novinari i mediji jedan su od glavnih stubova i nezaobilazan korektiv svakog demokratskog društva i kao takvi imaju veliku odgovornost da pouzdano i blagovremeno, poštujući profesionalna etička načela, informišu javnost o različitim procesima.

Ovaj dan ujedno podsjeća na obavezu svih institucija da djelatnicima javne riječi omoguće što veći stepen medijskih sloboda, unapređuju ambijent za njihov nesmetan rad, te stvaraju pretpostavke za bolji materijalni položaj novinara i medijskih radnika.

Još jednom vam čestitam Međunarodni dan slobode medija i želim mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu“,  navodi se u čestitki srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.