Telegrami, čestitke i zahvale

Povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, svim pripadnicima ovog puka i nekadašnjim borcima Vojske Republike Srpske

27.6.2024

„Povodom krsne slave Vojske Republike Srpske - Vidovdana, nacionalnog praznika u kome se prepliću srpska historija, vjera i običaji, upućujem vam srdačne čestitke.

Na jedan od najvažnijih datuma koji je duboko usađen u svijest srpskog naroda, Republika Srpska odaje dužnu počast vojsci koja je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranila njene granice i svoj narod od potpunog stradanja i progona.

U toj borbi za slobodu i opstanak, najbolji i najhrabriji sinovi našeg naroda dali su svoje živote i dijelove tijela, i njihova nesebična žrtva i sjećanje na njih trajna su obaveza i zavjet budućim generacijama da čuvamo i jačamo Republiku Srpsku.

U uvjerenju da ćete s ponosom nastaviti da baštinite tradiciju slavne i herojske Vojske Republike Srpske, još jednom vam čestitam krsnu slavu i želim profesionalne i lične uspjehe“.