Telegrami, čestitke i zahvale

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade R. Srbije

2.5.2024

„U povodu Vašeg izbora za predsjednika Vlade Republike Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke i izražavam uvjerenje da ćete ovu važnu funkciju, kao i sve prethodne, obavljati uspješno, odgovorno i posvećeno, u najboljem interesu države Srbije, a na dobrobit svih njenih građana.

Slijedeći put snažnog razvoja i progresa koju je trasirao Aleksandar Vučić, sigurna sam da će novoizabrana Vlada Srbije sa Vama na čelu nastaviti da provodi suverenu, mudru i odgovornu nacionalnu politiku, politiku mira, stabilnosti, ekonomskog napretka i regionalne saradnje.

Koristim ovu priliku da još jednom ponovim čvrsto opredjeljenje za daljnje obogaćivanje naše svestrane saradnje na osnovama jedinstva, neraskidivog prijateljstva i partnerstva,  kako u domenu privrede tako i u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

 Uz veliku zahvalnost Republici Srbiji i njenom rukovodstvu na iskrenoj podršci i razumijevanju u svim važnim pitanjima i realizaciji brojnih projekata od značaja,  sa najboljim željama za Vaš uspjeh u daljnjem radu,  jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, srdačno Vas pozdravljam“.