Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio u oproštajnu posjetu ambasadoricu Švicarske Konfederacije u BiH Andreu Rauber Saxer

22.6.2020

Ambasadorica Rauber Saxer je zahvalila predsjedavajućem Predsjedništva BiH Džaferoviću na dobroj saradnji, naglasivši da Švicarska ostaje privržena prijateljskim odnosima i saradnji sa Bosnom i Hercegovinom.

Razgovarano je i o zdravstvenim, te ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa, pri čemu je predsjedavajući Džaferović iskoristio priliku da zahvali Švicarskoj za pomoć koju je pružila našoj zemlji.

Ambasadorica Rauber Saxer je naglasila da, iako nije članica EU, Švicarska podržava put Bosne i Hercegovine prema evropskim integracijama. Zajednički je ocijenjeno da je veoma značajna i saradnja koju dvije zemlje pružaju jedna drugoj u međunarodnim organizacijama.

Predsjedavajući Džaferović je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljskih i veoma sadržajnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Švicarske, čemu je tokom svog mandata doprinijela i ambasadorica Rauber Saxer.

Posebno značajnim je ocijenio projekte iz oblasti ekonomije, zapošljavanja, zdravstva, razvoja demokratije, te komunalnih usluga, koje Ambasada Švicarske podržava u našoj zemlji

Predsjedavajući Džaferović je zahvalio ambasadorici Rauber Saxer za njen sveukupni angažman u Bosni i Hercegovini i poželio joj uspjeh u daljem radu i karijeri.

 

 

2 FOTO GALERIJA