Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio pismo predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana

8.4.2020

Predsjedavajući Džaferović je u pismu obaviješten o tome da je Republika Turska poslala Bosni i Hercegovini medicinsku pomoć za borbu protiv pandemije koronavirusa.

„Poštovani predsjedavajući Predsjedništva BiH, cijenjeni prijatelju!

             U ime mog naroda i u svoje lično ime, upućujem Vam izraze saučešća zbog smrti bosanskohercegovačke braće i sestara koji su izgubili živote tokom pandemije COVID-19, koja je obuhvatila cijeli svijet. U borbi sa ovom bolešću, koja je odnijela mnoge živote diljem svijeta, Vašoj Ekscelenciji i bratskom narodu Bosne i Hercegovine želim puno strpljenja, snage i uspjeha.

             Turska je u teškim vremenima uvijek bila uz prijateljski i bratski narod Bosne i Hercegovine i pokazala da se pravi prijatelj prepoznaje u crnim danima. U tom duhu, u želji da makar malo doprinesemo vašoj borbi protiv COVID-19, kao dodatak pomoći koju smo poslali nešto ranije, danas u vašu zemlju ponovo šaljemo medicinski materijal. Ako Bog da, dani ispunjeni zdravljem i spokojem će se u najkraćem vremenu vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

             Koristim se prilikom da ponovim kako smo uz Bosnu i Hercegovinu u njezinoj borbi protiv pandemije, te da Vašoj Ekscelenciji poželim uspjeh i sreću, a prijateljskom i bratskom narodu Bosne i Hercegovine zdravlje i blagostanje“.