Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je predstavnike Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

18.12.2019

Akademik Miloš Trifković, predsjednik Akademije, informisao je predsjedavajućeg Komšića o proteklim projektnim aktivnostima, kao i o planovima za narednu godinu.

Sagovornici su razgovarali i o problemima sa kojima se susreće Akademija kao najviša naučna i umjetnička institucija u Bosni i Hercegovini. Bez obzira na sve izazove i poteškoće sa kojima se susreću, predstavnici Akademije su iskazali namjeru da nastave posvećen rad na unapređenju naučno – istraživačkog i umjetničkog rada, posebno kroz projekte koji su od strateške važnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Komšić je iskazao podršku radu Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i naučnim projektima koje realizuje, s naglaskom na Ediciju kojom se nastoji očuvati naučna i umjetnička bosanskohercegovačka baština. Predsjedavajući Komšić je istakao da je Edicija, koja se sastoji od djela najznačajnijih bosanskohercegovačkih autora, i prevedena je na više stranih jezika, jedan od kvalitetnijih načina da se sačuva nasljedstvo i bogatstvo bosanskohercegovačkog naučnog i umjetničkog izraza.

Sastanku su, iz Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, prisustvovali i akademkinja Lidija Lincender Cvijetić, akademik Zijo Pašić i mr.sci. Amra Avdagić.

 

2 FOTO GALERIJA